Звичайна версія Розмір шрифта: A A A Схема кольорів: A A A
      Головна / Додаткове меню / Прес-центр / Новини
Стабілізація, структурні реформи й інвестиції – запоруки економічного зростання – Анатолій Максюта
25.07.2014 | 16:23 | Прес-служба Мінекономрозвитку.

Для досягнення активізації темпів зростання економіки України необхідно послідовно й ефективно реалізовувати соціально-економічні реформи, проводити активну політику зовнішньої експансії, покращувати інвестиційний клімат і подолати корупцію, наголосив під час брифінгу Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта.

Анатолій Максюта запевнив, що Мінекономрозвитку шукає шляхи і засоби подолання існуючих нині негативних тенденцій, а також подальшого прискорення економічного зростання. І генеральними напрямками тут є створення умов і ліквідація бар’єрів для бізнесу й пошук інвестицій.

«Міністерство інтенсивно працює над пошуками джерел залучення інвестицій в Україну, без цього не бачимо виходу з існуючої ситуації», – сказав він.

Важливим у цьому контексті стане проведення  інвестиційно-донорської конференції, під час якої буде представлено План відбудови й розвитку України на 2014 – 2016 роки (передбачає 2 етапи: відновлення і стабілізацію, а надалі - прискорений розвиток). Триває робота над підготовкою цього документу.

«Навіть в умовах нестабільності й ведення воєнних дій на території країни мати такий документ, де буде висвітлено першочергове й довгострокове бачення розвитку України, є дуже важливим», – вважає посадовець.

Перший заступник Міністра повідомив, що Мінекономрозвитку пильно слідкує за торговельними обмеженнями щодо українських експортерів і готове відповідним чином реагувати, якщо ці дії виходитимуть за рамки міжнародних угод та існуючих договорів. Відповідні інструменти відпрацьовуються і застосовуються, коли це доцільно.

«Отож, наша робота буде спрямована передусім на створення умов для бізнесу й на посилення впливу держави на реалізацію її пріоритетів як через прийняття певних програм, так і через конкретні інструменти розвитку, зокрема, створення експортно-кредитних агентств для наших експортерів, банку розвитку. На моє переконання, без вирішення цих питань складно буде прискорити економічне зростання», – підсумував Анатолій Максюта.

 

Міністерство економіки України 01008, Україна, м. Київ,
вул. Грушевського, 12/2