Міністерство економіки України

Мінекономрозвитку розширило перелік підприємств літакобудування, які користуються податковими пільгами

5 червня Кабінет Міністрів ухвалив розроблену Мінекономрозвитку постанову щодо розширення переліку підприємств галузі літакобудування, які можуть користуватися податковими пільгами у вигляді звільнення від сплати податку на прибуток. Ухвалена постанова Уряду також доповнює перелік і обсяги товарів, які ввозяться на митну територію України підприємствами галузі без сплати ввізного мита та податку на додану вартість.  

Ухвалення рішення Уряду розширило перелік підприємств галузі літакобудування, які до 1 січня 2025 року звільняються від сплати податку на прибуток, на всі підприємства галузі літакобудування, що підпадають під дію норм Закону України “Про розвиток літакобудівної промисловості”, а не тільки ті, що здійснюють розробку та/або виготовлення з кінцевим складанням літальних апаратів і двигунів до них. У результаті це рішення дозволить більшій кількості українських літакобудівних підприємств отримувати вивільнені кошти, необхідні для реінвестування у розвиток і модернізацію виробництва, створення нових ліній виробництва, здійснення науково-дослідних, конструкторських робіт, освоєння нових ринків збуту продукції.   

Постанова Уряду також доповнює перелік кодів видів економічної діяльності, по яких ведеться окремий облік отриманого прибутку літакобудівних підприємств, а також додаткові обсяги та групи товарів, що можуть ввозитись на митну територію України суб’єктами літакобудування без сплати ввізного мита та податку на додану вартість, передбачених Постановою КМУ №635 “Про затвердження Порядку та обсягів ввезення на митну територію України товарів суб’єктами літакобудування із звільненням від сплати ввізного мита та податку на додану вартість” від 9 серпня 2017 року. Це рішення також дозволить літакобудівним підприємствам України отримати вивільнені кошти для реінвестування у власне виробництво.

Підписка на новини

https://freegeoip.net/json