Звичайна версія Розмір шрифта: A A A Схема кольорів: A A A
      Головна / Публічні закупівлі / Консультації з питань закупівель / Консультації з питань публічних закупівель
Меню
Консультації з питань публічних закупівель
Запит від Відділ освіти, культури, молоді та спорту Брошнів-Осадської селищної ради
Тема: Відкриті торги
Тема розширена: Визначення предмету закупівлі
Суть питання: Потрібно оголосити відкриті торги на надання послуг гарячого харчування учнів. Є примірна тендерна документація де предметом закупівлі визначають кейтерингові послуги.
До складу кейтерингових послуг, зокрема, можуть входити:
1. приготування їжі оператором ринку без використання матеріально-технічної бази закладу освіти;
2. пакування оператором ринку приготовленої їжі;
3. транспортування приготовленої їжі до закладу освіти;
4. бракераж готових страв в закладі освіти;
5. роздача страв дітям;
6. забезпечення оператором ринку зберігання, транспортування та утилізації харчових відходів, що утворились під час надання послуг, відповідно до вимог чинного законодавства;
7. забезпечення оператором ринку за свій рахунок поточної дератизації та дезінфекції приміщень де здійснюється видача приготовленої їжі та безпосереднє харчування дітей.
В нашому випадку майбутні переможці закупівлі будуть орендувати приміщення їдалень та на місці готувати їжу. Чи будуть це кейтерингові послуги? Якщо ні, то який код ДК нам вибрати? Дякую
Відповідь на запит 1616/2021

Шановний користувачу, повідомляємо, що на інформаційному ресурсі Уповноваженого органу за посиланням:https://me.gov.ua/InfoRez/DocumentsList?id=f2e30594-ba6c-420f-9c24-2a852415a884&tag=InforezKnowledgeDb&lang=uk-UA&fCtx=inName&fText=%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B5&fNum=53972 розміщено лист від 03.09.2020 № 3304-04/53972-06 "Щодо визначення предмета закупівлі та розміщення інформації в електронній системі закупівель". 

Так,  визначення предмета закупівлі здійснюється замовником самостійно з дотриманням вимог Закону “Про публічні закупівлі”  та Порядку визначення предмета закупівлі, затвердженого наказом Мінекономіки від 15.04.2020 № 708.

Поряд з цим пропонуємо ознайомитися з листами від 23.09.2021 № 3304-04/46862-07 "Щодо примірної тендерної документації у сфері організації харчування у закладах освіти" та від 30.11.2021 № 3702-06/56323-06  "Щодо примірної тендерної документації" (Кейтерингові послуги), розміщених на інформаційному ресурсі Уповноваженого органу за посиланням:

https://www.me.gov.ua/InfoRez/DocumentsList?id=f2e30594-ba6c-420f-9c24-2a852415a884&tag=InforezKnowledgeDb&lang=uk-UA&fNum=46862

https://www.me.gov.ua/InfoRez/DocumentsList?id=f2e30594-ba6c-420f-9c24-2a852415a884&tag=InforezKnowledgeDb&lang=uk-UA&fNum=56323

 

 

Відповідь надано: Департаментом сфери публічних закупівель Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України
Теги: Предмет закупівлі
Чи була ця відповідь корисною для вас? Так Ні
Міністерство економіки України 01008, Україна, м. Київ,
вул. Грушевського, 12/2