Меню

Запит від Управління освіти Деснянської районної в місті Києві Деснянської адміністрації

Тема: Відкриті торги з публікацією англійською мовою
Тема розширена: Чи є правомірною вимога тендерної документації про встановлення нецінового критерію (у співвідношенні до цінового 70х30), що підтверджується сертифікатом відповідності чи атестатом акредитації, при закупівлі продукту харчування для дитячих садків району?
Суть питання: «Перелік критеріїв та методика оцінки тендерної
пропозиції із зазначенням питомої ваги критерію» розділу V «Оцінка тендерної пропозиції»
тендерна документація визначає наступні критерії оцінки для визначення найбільш
економічно- вигідної пропозиції:
Ціна – 70 балів;
Натуральність продукту – 30 балів.
Підтвердження натуральності пропонуємого продукту- 30 балів ( застосовується на
виконання вимоги п. 4.7. «Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних закладах» (
спільний наказ МОН України та МОЗ України № 298/227 від 17.04.2006 р.) «В дошкільних
навчальних закладах забороняється використовувати продукти, що містять синтетичні
барвники, ароматизатори, підсолоджувачі, підсилювачі смаку, консерванти» та згідно з ЗУ
«Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» № 2639-VIII від 06.12.2018р. та
ДСТУ ISO/TS 19657.)
Учасникам, які нададуть підтвердження натуральності пропонуємого продукту:
- «Сертифікат відповідності критеріям натуральності» стосовно предмету
закупівлі;
- Атестат акредитації органу з оцінки відповідності, який видав цей сертифікат, з
підтвердженням сфери акредитації буде присуджено 30 балів.
Відповідь на запит 2671/2020

Шановний користувачу, повідомляємо, що Закон України “Про публічні закупівлі” (далі - Закон) установлює правові та економічні засади здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб держави, територіальних громад та об’єднаних територіальних громад.

Виходячи з пункту 31 частини першої статті 1 Закону, тендерна документація має розроблятися, затверджуватися замовником і містити відомості, визначені частиною другою статті 22 Закону, зокрема перелік критеріїв оцінки та методику оцінки тендерних пропозицій із зазначенням питомої ваги кожного критерію.

Отже, перелік критеріїв оцінки та методики оцінки тендерних пропозицій із зазначенням питомої ваги кожного критерію визначаються замовником самостійно згідно із законодавством, виходячи зі специфіки предмета закупівлі з урахуванням частини четвертої статті 5 Закону та дотриманням принципів, закріплених у статті 5 Закону.

При цьому узагальнені методичні рекомендації щодо методології особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти доступні  за посиланням:

https://www.me.gov.ua/Documents/Detail?lang=uk-UA&id=8c5171b2-8513-4e55-a70c-e9059c8e6c8b&title=NakazMinekonomikiVid30-10-2020-2208-proZatverdzhenniaMetodichnikhRekomendatsiiSchodoMetodologiiOsoblivosteiZdiisnenniaZakupivelUSferiOrganizatsiiKharchuvanniaVZakladakhOsviti-

Разом з тим зазначаємо, що ураховуючи частину другу статті 19 Конституції України, та відповідно до норм Закону, Положення про  Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.08.2014 № 459 (зі змінами), до компетенції Мінекономіки як Уповноваженого органу не належить визначення правомірності дій замовників в конкретних випадках. 

Відповідь надано: Департаментом сфери публічних закупівель Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України
Чи була ця відповідь корисною для вас?
Так Ні
https://freegeoip.net/json