З метою забезпечення проведення громадського обговорення Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України оприлюднює проект Закону України “ Про вимоги до матеріалів та предметів, що контактують з харчовими продуктами” (далі – проект Закону). Проект Закону розроблено з метою мінімізації ризиків отримання шкоди здоров’ю громадян від споживання харчових продуктів шляхом приведення у відповідність із законодавством Європейського Союзу заходів, які застосовуються щодо матеріалів та виробів, що контактують з харчовими продуктами.
Проектом Закону визначено правові та організаційні засади гарантування безпечності матеріалів та предметів, призначених для безпосереднього або опосередкованого контакту з харчовими продуктами у процесі їх виробництва, обігу та використання, а саме:
загальні положення;
загальні та спеціальні вимоги до матеріалів та предметів, що контактують з харчовими продуктами;
державне регулювання виробництва та обігу матеріалів та предметів, що контактують з харчовими продуктами;
маркування, декларування відповідності та вимоги до забезпечення простежуваності матеріалів та предметів, що контактують з харчовими продуктами;
належна виробнича практика (GMP) при виробництві матеріалів та предметів, що контактують з харчовими продуктами;
державний контроль та відповідальність операторів ринку.
Електронну версію проекту Закону, пояснювальної записки та порівняльної таблиці розміщено на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України у розділі “Документи” в рубриці “Обговорення проектів документів”.
Пропозиції та зауваження просимо надсилати протягом місяця з дня оприлюднення за адресами:
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 01008, м. Київ, вул. М. Грушевського, 12/2
E-mail: [email protected].