Звичайна версія Розмір шрифта: A A A Схема кольорів: A A A
      Головна / Додаткове меню / Прес-центр / Оголошення
Громадський форум СОТ-2018
12.04.2018 | 12:24 | Департамент доступу до ринків та взаємодії з СОТ.

 У період з 2 по 4 жовтня 2018 року у штаб-квартирі Світової організації торгівлі у Женеві буде проходити черговий щорічний Громадський форум СОТ (далі – Форум). Відповідну інформацію щодо Форуму розміщено на веб-сайті СОТ за посиланням: https://bit.ly/2JBNvXA .

Тематику цьогорічного заходу “Торгівля 2030” передбачається зосередити на питаннях стосовно впливу технологічного розвитку на торгівлю та способи її здійснення. Учасники Форуму матимуть можливість висловити свої погляди щодо того, яким чином торгівля має сприяти створенню робочих місць, зростанню та розвитку, ураховуючи поставлені Цілі сталого розвитку, які світ має досягнути до 2030 року. Крім того, під час Форуму буде здійснено спробу спрогнозувати, як торгівля може змінитися після 2030 року, зважаючи на швидкі темпи розвитку технологій.

Таким чином, основними напрямами обговорень на Форумі будуть такі блоки питань: торгівля та забезпечення сталого розвитку; можливості для торгівлі, що створюються завдяки розвитку технологій; більш інклюзивна торговельна система.

Проведення цього заходу має на меті створення певної платформи для обговорень в рамках СОТ, яка дозволить учасникам взаємодіяти та обмінюватися думками щодо тенденцій розвитку торгівлі та багатосторонньої торговельної системи.

До участі у Форумі запрошуються представники громадянського суспільства, наукових кіл, бізнесу, засобів масової інформації, урядових, парламентських і міжурядових організацій.

Реєстраційну форму для участі у Форумі можна заповнити он-лайн до 16 вересня 2018 року.

Організація робочих сесій для проведення дискусій на Форумі забезпечується самими учасниками. СОТ обирає найкращі пропозиції і визначає тематику для обговорень. Для здійснення відбору пропозицій щодо організації робочих сесій чи семінарів заінтересовані учасники мають заповнити реєстраційну форму (яка також є доступною за посиланням https://bit.ly/2qnpVVt ) та надіслати її на електронну адресу [email protected] до 4 червня 2018 року.

Довідково:

Громадський форум є найбільшим щорічним освітньо-інформаційним заходом Світової організації торгівлі. Його проведення створює унікальну платформу для глав держав, парламентаріїв, представників провідних світових ділових кіл та неурядових організацій, студентів, науковців, щоб зібратися разом і обговорити широке коло питань стосовно діяльності СОТ, торгівлі і розвитку, найбільш актуальних на сьогодні. Понад 1500 учасників щороку беруть участі у Форумі. Більш детальну інформацію про проведення попередніх громадських форумів СОТ можна знайти за посиланням: https://bit.ly/1JytBn4 .

Міністерство економіки України 01008, Україна, м. Київ,
вул. Грушевського, 12/2