Міністерство економіки України

Відбулись громадські слухання щодо спрощення державного мита на ввезення електромобілів

IMG_0322.JPG

У Мінекономрозвитку відбулись громадські слухання під головуванням заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України - керівника апарату Романа Качура щодо спрощення державного мита на ввезення електромобілів.

Під час засідання був презентований проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо стимулювання зростання попиту на екологічні види транспорту та зниження енергетичної залежності України)». Проект закону пропонує тимчасово (до 2018 року) звільнити від оподаткування операції із ввезення на митну територію України електромобілів, а також операції з підакцизними товарами з реалізації легкових автомобілів, які оснащені електричними двигунами (крім гібридних двигунів) з кількістю місць для сидіння не більше дев'яти.

Роман Качур підтримав ініціативу, та запевнив, що Мінекономрозвитку буде аналізувати інформацію про конкретні результати від запровадження законодавчих змін, а також про певні компенсаторні заходи, які позитивно позначаться на економіці та навколишньому середовищі країни в майбутньому.

«Нам потрібні чіткі розрахунки, які покажуть, що є кінцевий результат, який враховує все – екологію, платіжний баланс, збір податків в майбутньому, дасть той позитивний ефект, яким ми зможемо перекрити втрати короткострокового ненадходження до бюджету у вигляді збору податків, акцизів, мит, і так далі», - зазначив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі.

У ході дискусії були також проаналізовані світові та українські тенденції в галузі будування та експлуатації електромобілів і наведено економічне обґрунтування необхідності поширення екологічного транспорту в Україні та створення власного продукту в цій сфері.

У підсумку засідання Роман Качур запросив представників бізнес-структур і громадських організацій долучатися до роботи з розвитку екологічних видів транспорту в  Україні.

 

Підписка на новини

https://freegeoip.net/json