Міністерство економіки України

Валерій Пятницький: Застосування спеціальних заходів до імпортованого в Україну фарфорового посуду позитивно вплине на національного товаровиробника

IMG_9176.JPG

Застосування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну фарфорового посуду позитивно вплине на національного товаровиробника – зокрема, сприятиме відновленню обсягів виробництва та продажів, збереженню і створенню робочих місць. На цьому наголосив Урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Мінекономрозвитку Валерій Пятницький в інтерв’ю телеканалу Інтер.

«Ці заходи пов'язані із захистом національного виробника: є сировинна база, є підприємства, тобто є хороший потенціал для виробництва. І наша мета – зберегти виробництво, наростити його. А зважаючи на те, що ми напередодні підписання Угоди з ЄС, Україна могла б скористатися цим, щоб продавати свою продукцію і на європейські ринки», – сказав Валерій Пятницький.

Як нагадав Урядовий уповноважений, рішення «Про застосування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну посуду та приборів столових або кухонних із фарфору незалежно від країни походження та експорту» було прийняте у квітні на засіданні Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі. Ці спеціальні заходи передбачають застосування спеціального мита протягом 3 років. За словами Валерія Пятницького, це стосуватиметься передусім товарів китайського походження та певної частки продукції з Туреччини і країн ЄС. Розмір ставки спеціального мита поступово зменшуватиметься: і з дня застосування спеціальних заходів становитиме 35,6 %; через рік – 32 %; а вже через 24 місяці від дня застосування спеціальних заходів – 28,8 %.

Також Валерій Пятницький зауважив, що необхідність у впровадженні цих заходів виникла у зв'язку з тим, що у 2012–2013 роках обсяг імпорту різко зріс: приміром, стосовно 2011 року – удвічі.

 

Підписка на новини

https://freegeoip.net/json