Міністерство економіки України

Валерій Пятницький: Створення інституту Торгового представника України – вимога часу

GOL_8918.JPG

Створення нового для України інституту Торгового представника – це необхідність посилити систему координації зусиль на зовнішніх ринках, направлених на підтримку українського бізнесу, це відображення світового досвіду, – наголосив під час брифінгу в Будинку Уряду новопризначений Торговий представник України Валерій Пятницький.

В умовах глобалізації і зростання конкуренції, країни намагаються укріпити свої позиції, створюючи нові або реформуючи існуючі інститути, щоб скоординувати зусилля держави й бізнесу у просуванні інтересів на зовнішні ринки, захисті від недобросовісної конкуренції, щоб стимулювати економічний розвиток через торгівлю, міжнародні правила торгівлі.

«Основні завдання – сконцентруватися на просуванні економічних торговельних інтересів України на зовнішніх ринках. Це бажання відповідати вимогам часу, коли не просто якісь державні інститути здійснюють певну роботу, а створюється ціла потужна мережа, яка включає зусилля Уряду, бізнесу, причому бізнесу в різних форматах, (а це і ТПП, і різноманітні асоціації, зокрема міжнародного плану, різні галузеві асоціації)», – розповів Торговий представник України.

Також Валерій Пятницький повідомив, що з цією ж метою планується відновити інститут торговельних представників за кордоном у рамках дипломатичних установ України.

За його словами, це буде концентрація зусиль на найважливіших для  нас ринках, – ЄС, США, Китаю, Туреччини, Північної Африки, Близького Сходу, інших, – аби допомогти українському бізнесу тут бути представленим і захищеним.

Як вагому перевагу сьогодення, Торговий представник відзначив дуже потужну правову базу, на якій ґрунтується нині зовнішньоекономічна діяльність, – це правила міжнародної торгівлі, зокрема, СОТ.

«Звісно, утворення інституту Торгового представника не вирішує всі питання. І Торговий представник не перебирає на себе функції, які є компетенцією різних органів виконавчої влади (технічне регулювання, санітарні норми, захист прав інтелектуальної власності, тощо). Просто ми будемо працювати максимально скоординовано, аби все, що стосується торгівлі, сприяло розвитку української економіки. Працюватимемо на результат», – запевнив Валерій Пятницький.

 

Підписка на новини

https://freegeoip.net/json