Міністерство економіки України

Уряд планує змінити структуру української економіки, зменшивши питому вагу енергоємних галузей

IMG_9560.JPG

Україна і Республіка Корея поглиблюватимуть свою співпрацю, використовуючи для більшої ефективності можливості, що відкриває підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС. На цьому наголосив Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта у ході зустрічі із Послом Республіки Корея Кйон-Хун Солєм. Наші держави пов’язує довга історія співробітництва. Україні цікавий досвід Республіки Корея у швидкому економічному розвитку, додав Перший заступник Міністра.

«Я радий нагоді зустрітися і обговорити перспективи нашого  економічного, торговельного, інвестиційного співробітництва», - сказав Анатолій Максюта.

Україна прагне стати світовим постачальником продовольства, що потребуватиме значних інвестицій. Як зазначив Перший заступник Міністра, найперспективнішими для України є сільське господарство, харчова промисловість, машинобудування, авіа- та суднобудування. По деяким з цих напрямків є приклади успішної співпраці між нашими двома країнами.

Серед інших пріоритетів щодо інвестиційного співробітництва Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі назвав енергозбереження і енергоефективність. Він нагадав, що зараз Уряд працює над тим, щоб скоротити споживання газу і знайти альтернативні джерела його постачання в Україну, тому виробництво альтернативного палива, будівництво LNG-терміналу, заходи з енергоефективності – це ті пріоритети, які Україна буде послідовно реалізовувати, та створюватиме для інвесторів у цих сферах відповідні умови, наголосив Перший заступник Міністра. У довгостроковій перспективі Уряд планує змінити структуру української економіки, зменшивши питому вагу енергоємних галузей. 

Крім того, Україна має значний потенціал розвитку IT-технологій. І саме тут, за словами Анатолія Максюти, Україна з Кореєю вже мають спільні проекти і приклади плідного співробітництва.

Розвиток інфраструктури, ще один з пріоритетів Уряду. Насамперед це стосується агропромислового комплексу, зокрема, логістики і експорту сільськогосподарської продукції, будівництва доріг і транспортних комунікацій, включаючи портове господарство.

У відповідь Посол Республіки Корея привітав Україну із підписанням Угоди про асоціацію, висловив сподівання, що це значно розширить можливості України щодо її співпраці з іншими країнами. Зміни в Україні і нове керівництво держави Кйон-Хун Соль розцінює як початок нового етапу співпраці України і Кореї, і впевнений, що дві країни зможуть значно її поглибити.

«Сподіваюся, що з новим керівництвом Україна зможе отримати більші перспективи, пришвидшити трансформаційні  зміни, корейський бізнес матиме нові передумови для співпраці з Україною. Я також хочу засвідчити, що зроблю все можливе щоб збільшити співпрацю між нашими країнами, у тому числі й через міжурядову економічну комісію», - наголосив Посол Республіки Корея.

 

 

Підписка на новини

https://freegeoip.net/json