Міністерство економіки України

Уряд Німеччини готовий збільшити фінансування стабілізаційних заходів в Україні на 45 млн євро

IMG_7520.JPG

Україна може отримати додатково 45 млн євро від Уряду Німеччини на реалізацію заходів, які дозволять стабілізувати економічну ситуацію в країні, повідомив Статс-секретар Федерального міністерства з економічного співробітництва та розвитку ФРН Фрідріх Кітчельт під час зустрічі німецької делегації з першим заступником Міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолієм Максютою.

Німецький урядовець нагадав, що загальний обсяг фінансування, який отримала Україна за весь період співпраці з Урядом Німеччини, складає 320 млн євро. Він зауважив, що Україна мала б активніше й ефективніше використовувати надані кошти, зазначивши, що наразі 70 млн євро фінансування залишаються не освоєними.

Також Фрідріх Кітчельт повідомив, що крім розширення фінансування, Німеччина готова надати Україні широку експерту допомогу, зокрема в рамках створення консультаційного центру.

Загалом він наголосив, що Німеччина зацікавлена в стабілізації економічної ситуації в Україні. Підтвердженням цього, зокрема, є склад делегації, куди увійшли одразу п’ять Статс-секретарів, котрі представляють п’ять міністерств ФРН.

Анатолій Максюта зазначив, що у складній ситуації, в якій опинилася Україна, надзвичайно важливим є збереження активної співпраці з основними країнами-партнерами, яким є Німеччина.

«Сьогодні перед Україною стоять серйозні виклики. Ми будуємо нову країну, яка чітко визначилася зі своїми пріоритетами», – підкреслив він.

Перший заступник Міністра впевнений, що досвід німецьких партнерів стане у нагоді Уряду України на шляху реформ, націлених на забезпечення економічного зростання.

«Наш пріоритет – це економіка. У нас є Програма, яка забезпечить економічне відродження. Сьогодні країні потрібні не просто реформи, а структурні заходи, які дадуть можливість економіці зміцнитися», – наголосив Анатолій Максюта.

Довідково: За підсумками 2013 року Німеччина за обсягами торгівлі з Україною посідає 3-тє місце серед країн світу після Росії та Китаю (її частка у загальному обсязі збільшилася з 5,4% до 6%) і 1-ше місце серед країн Європи. Обсяг торгівлі товарами та послугами зріс на 2,4% і склав 9,7 млрд дол. При цьому експорт збільшився на 8% і склав 2,3 млрд дол., а імпорт зріс на 0,7% – 7,4 млрд дол. Негативне сальдо для України скоротилося до 5,1 млрд дол. (торік – 5,2 млрд дол.).

Станом на 31 грудня 2013 року інвестиції з ФРН склали 6,3 млрд дол. (10,8% від загального обсягу) і посідають друге місце (після Кіпру) за обсягом. У 2013 р. інвестиції з ФРН збільшилися на 171 млн дол. Найбільше німецьких інвестиції у промисловість – 86% загального обсягу.

 

Підписка на новини

https://freegeoip.net/json