Міністерство економіки України

Українські експортери зможуть мінімізувати негативні наслідки від зниження поставок до РФ за умови вчасної сертифікації товарів

WSS_5919.jpg

Українські експортери харчової продукції зможуть частково компенсувати втрати від зниження поставок на російський ринок завдяки подвоєнню в 2014 році квот від Євросоюзу, однак для цього слід завершити усі процедури сертифікації продукції до осені 2014 року. Про це заявив Урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій Пятницький в ефірі 5 каналу.

Експерт Мінекономрозвитку підкреслив, що відтепер головним орієнтиром для вітчизняних експортерів мають стати європейські стандарти, а також виробникам слід докласти зусиль, щоб випускати продукцію з більшою доданої вартістю.

«Буде краще, якщо підприємства, які працюють в Україні, будуть працювати самі, будуть виробляти іншу продукцію, з більшою доданою вартістю, внаслідок поступового входження, крок за кроком, до європейських ринків. Я думаю, що наші виробники будуть відчувати себе частиною європейського ринку», - підсумував Валерій Пятницький.

 

Підписка на новини

https://freegeoip.net/json