Міністерство економіки України

Павло Шеремета обговорив із Послом Ізраїлю Реувеном Дін Елем ключові питання у торговельно-економічних відносинах між Україною та Ізраїлем

19 05ИзраильIMG_8955+++.JPG

        Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Реувеном Дін Елем.

«Україна надає особливого значення двосторонньому торговельно-економічному та інвестиційному співробітництву з перспективними країнами – партнерами. А Ізраїль – один із основних торговельних партнерів України серед країн Близького й Середнього Сходу», – сказав Міністр.

    На зустрічі було зазначено, що на сьогодні одним із провідних питань у торговельно-економічних відносинах є продовження переговорного процесу з укладення двосторонньої Угоди про вільну торгівлю між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Ізраїль.

Сторони підкреслили, що серед головних напрямів партнерства між нашими країнами – пошук ефективних шляхів зі зміцнення торговельно-економічних стосунків. Тому важливою є робота Міжурядової спільної українсько-ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва, останнє,  8-е, засідання якої пройшло 27 листопада 2013 року в Єрусалимі.

Посол Ізраїлю наголосив, що його країна готова допомагати Україні у її починаннях. У цьому контексті особливого значення набуває продовження роботи задля підписання фінансового протоколу – документу, який дозволить скористатися коштами, виділеними ізраїльським урядом для реалізації проектів в Україні.

«Нам треба більше спілкуватися і зробити співпрацю динамічнішою. Це той двигун, який рухатиме різні сфери, приміром, охорону здоров’я, транспорт, енергетику. Наш уряд виділив кошти на ці цілі і нам треба їх використати таким чином, щоб це принесло користь Україні», – сказав  Реувен Дін Ель.

 

Підписка на новини

https://freegeoip.net/json