Міністерство економіки України

Мінекономрозвитку підготувало проект постанови щодо продуктів дитячого харчування

Мінекономрозвитку за дорученням Прем’єр-міністра України підготувало проект постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання реалізації підпункту 197.1.1 пункту 197.1 статті 197 Податкового кодексу України».   

Проектом постанови пропонується затвердити перелік продуктів дитячого харчування та товарів дитячого асортименту для немовлят, операції з постачання яких, відповідно до підпункту 197.1.1 пункту 197.1 статті 197 Податкового кодексу України, звільнятимуться від обкладення податком на додану вартість.

Мета прийняття постанови - зменшення цінового навантаження на споживачів при придбанні продуктів дитячого харчування і товарів дитячого асортименту для немовлят.

Крім того, проектом передбачається визнати такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів України від 08.09.1997 № 996 «Про перелік вітчизняних продуктів дитячого харчування, операції з продажу яких молочними кухнями, спеціалізованими магазинами та куточками, які виконують функції роздаточних пунктів, звільняються від обкладення податком на додану вартість, та Порядок продажу цих продуктів».

 

 

Підписка на новини

https://freegeoip.net/json