Міністерство економіки України

Ми плануємо перехід від досить серйозного спаду у цьому році до економічного зростання, – Анатолій Максюта

Ці слова стали провідною тезою аналізу Прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2015 рік під час брифінгу Першого заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолія Максюти у Будинку Уряду.

Даний прогноз ґрунтується на двох сценаріях. Зовнішні припущення для обох однакові – зростання світової економіки позитивно впливатиме на експортні можливості українських виробників.

Внутрішні припущення відрізнятимуться інтенсивністю реформ, які спрямовані на покращення інвестиційного клімату, боротьбу з корупцією, на створення умов для ведення бізнесу, що зумовить притік інвестицій, розвиток внутрішнього ринку в Україні.

За першим сценарієм, зростання реального валового внутрішнього продукту (ВВП) у 2015 році прогнозується на рівні 0,3%, за другим – 2%.

Анатолій Максюта пояснив, що орієнтуватися на ці сценарії можна буде, якщо відбуватиметься перехід від спаду економіки до зростання за таких передумов: завершення активної фази військового конфлікту; вирішення проблем з поставками газу; надходження донорської допомоги в значних обсягах; активна політика НБУ, спрямована на підтримку економічного зростання; реалізація заходів із диверсифікації ринків експорту у зв’язку з проблемами, які виникли зі східним торговим партнером.

«Це дуже важливі умови. Якщо вони не будуть здійснені, тоді ситуація може розвиватися за іншим сценарієм», – наголосив Перший заступник Міністра.

 

Підписка на новини

https://freegeoip.net/json