Міністерство економіки України

Австралія може надати комплексну допомогу Україні

IMG_0192.JPG

Австралійський Уряд готовий надати комплексну допомогу Україні в цей нелегкий для держави час, про це йшлося під час зустрічі Міністра економічного розвитку і торгівлі України Павла Шеремети з австралійською делегацією під головуванням спеціального представника Прем’єр-міністра Австралії із розслідування катастрофи рейсу МН17 Аллана Гранта «Ангус» Х’юстона.

«Ми б хотіли надати суттєву та своєчасну допомогу Україні, своєрідний гуманітарний пакет. Друге, що ми б хотіли зробити, і що дозволяють зробити нам наявні в нашого Уряду інструменти, - посприяти розвитку аграрного сектору, сфери торгівлі і оборонної галузі України», - заявив Аллан Грант «Ангус» Х’юстон.

Павло Шеремета, у свою чергу, зазначив, що австралійський досвід є дуже цінним для України, оскільки аграрний сектор займає провідне місце в економіці обох країн.

«Я дуже ціную підтримку австралійського Уряду у цей складний для обох наших націй час. Австралія має потужний аграрний комплекс, інноваційні технології, і звичайно, Україна могла б скористатися австралійським досвідом, адже ми потребуємо технічних змін, у тому числі й на галузевих ринках», - зазначив Павло Шеремета.

Також у ході зустрічі сторони обговорили питання допомоги у відновленні інфраструктури східних областей, включаючи об’єкти соціальної інфраструктури, створення нових робочих місць, а також розміщення переміщених громадян України із зони конфлікту.

 

Підписка на новини

https://freegeoip.net/json