Міністерство економіки України

На засіданні колегії Мінекономрозвитку було презентовано макроекономічний прогноз, який буде основою для формування проекту бюджету на 2015 рік

IMG_8961.JPG

Відбулося чергове засідання колегії Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, до якої входять науковці, представники громадськості та представники Міністерства. Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета схвалив такий формат роботи як можливість дискусії та об’єктивних конструктивних оцінок.

Глибокий аналіз політично-економічних внутрішніх і зовнішніх чинників, проведений фахівцями, дав можливість сформулювати конкретні прогнози та пропозиції.

Із запланованих для розгляду під час засідання, провідними стали питання, пов’язані із запоруками й перспективами економічного поступу держави. Серед найважливіших – прогноз економічного і соціального розвитку України на 2015 рік, який розроблено на варіантній основі – за базовим і цільовим сценаріями. Де основну різницю між сценаріями формує, насамперед, інтенсивність проведення процесів зі стабілізації фінансової системи країни, здійснення структурних реформ і покращення інвестиційного клімату в країні.

Отож, за базовим сценарієм, очікується зростання ВВП на рівні 1,7 відсотка (порівняно з потенційними можливостями економіки України воно залишатиметься відносно незначним). За цільовим сценарієм, прогнозується зростання ВВП на рівні 3,5 відсотка, яке відбуватиметься в умовах зростання обсягів виробництва в усіх основних видах економічної діяльності.

Павло Шеремета зазначив: «Сьогоднішні прогнози загострюють бажання все радикально переглянути і змінити. Потрібне нове мислення, нові підходи, – аби витягнути показники зростання економіки з 1,7 відсотка до 7–8 відсотків».

    Результатом заходу стануть пропозиції, які будуть направлені на розгляд Кабінету Міністрів України.

 

Довідково: Серед питань, розглянутих під час засідання колегії Міністерства економічного розвитку і торгівлі України були: сценарні умови розвитку економіки України у 2015 році, проект Прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2015 рік та основних прогнозних макропоказників економічного і соціального розвитку України на 2016 і 2017 роки;  соціально-економічний розвиток України у 2014 році та основні напрямки економічної політики на 2015 і 2016 роки; стан проведення заходів із дерегуляції господарської діяльності в Україні; стан формування та забезпечення реалізації державної політики у сфері державного ринкового нагляду.

 

Підписка на новини

https://freegeoip.net/json