Міністерство економіки України

Мінекономрозвитку долучається до впровадження системи електронних тендерів

к

Упровадження експлуатації системи електронних тендерів може дозволити зекономити до 20% коштів від загального обсягу усього ринку державних закупівель. Про це заявив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України – керівник апарату Роман Качур під час засідання круглого столу стосовно технічного завдання для створення електронної платформи та подальших кроків із запровадження електронних закупівель у систему державних закупівель в Україні.

«Мінекономрозвитку є центральним органом виконавчої влади, який відповідає за реалізацію державної політики у сфері державних закупівель. На сьогодні це величезний ринок – близько 200 мільярдів гривень і економія 10–20%, які мали б забезпечити електронними ініціативами, це колосальні кошти, які нині для нас є критично важливими», – зазначив заступник Міністра.

Він також додав, що Мінекономрозвитку активно долучається до проекту впровадження електронних тендерів.

 «Ми організували робочу групу з упровадження електронних систем, сьогодні ми діємо в рамках закону «Про державні закупівлі», який був підписаний у квітні місяці. У нас є всі можливості, у юридичному і правовому полі, запровадити цю систему для допорогових торгів своїми внутрішніми нормативними актами. Отже, Мінекономрозвитку разом зі своїми підвідомчими структурами стане частиною цього пілоту. Але щоб вийти на ті масштаби і на той ринок, які я назвав, нам необхідно приймати новий закон», – зауважив Роман Качур.

За його словами, завданнями цього закону мають стати – мінімізація бюрократії, пост-кваліфікація, підвищення прозорості системи держзакупівель.

«Дуже важливий етап – яким чином зможемо змінімізувати бюрократію, одним із таких елементів має стати пост-кваліфікація. Участь у тендері сьогодні передбачає подачу цілої низки документів, які збираються у десятках відомств: різні довідки, висновки, – а це дуже довгий і тривалий процес. Ми постараємося в новому законі підійти до пост-кваліфікації, тобто, компанії зможуть брати участь у тендері на підставі задекларованих даних і ретельна перевірка вже здійснюватиметься тільки в тих, хто справді переміг», – підкреслив заступник Міністра.

 

Підписка на новини

https://freegeoip.net/json